UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2023-05-24 20:35

Fekete Ádám a legfontosabb meccsen hozta a legjobb formáját a serdülők döntőjében

Házigazdaként az NKA Pécs serdülő fiú kosárlabdacsapata megvédte címét a korosztályos bajnokságban. A döntő legértékesebb játékosának (MVP) választott Fekete Ádámot kérdeztük a diadal után.

Mint arról beszámoltunk, az NKA Pécs hazai környezetben 88–55-re verte a MAFC csapatát a fináléban a serdülő fiú kosarasok országos döntőjében, ezzel Moosz Milán csapata megvédte címét az U14-es korosztályban, méghozzá veretlenül, 34/0-ás mérleggel abszolválva az évadot.

A pécsiek sikerében oroszlánrészt vállalt Fekete Ádám, aki a döntőben 15 pontot, 10 lepattanót, 3 szerzett labdát, 2 blokkot és a mezőny legjobbjaként 26-os VAL-mutatót jegyzett, kiérdemelve a finálé legértékesebb játékosának járó díjat.

„Nagyon boldogok voltunk, hogy sikerült nyernünk, látszott az egész éves munka a csapat teljesítményém. Jó érzés, hogy tényleg megérte beletenni azt a rengeteg munkát az edzéseken és a meccseken.

Végig azt éreztem, nagyon egyben van a csapatunk, folyamatosan biztattuk egymást, és ennek is köszönhetően végül elhoztuk az aranyérmet. A szezon folyamán sokat fejlődtünk közösen, és együtt lépésről lépésre haladtunk a bajnoki cím felé.

Jobb helyen nem is rendezhették volna a döntőt, tényleg remek volt hazai pályán játszani, ebben a csarnokban vannak a legjobb körülmények" – mondta Fekete az Utánpótlássportnak.

Forrás: NKA Pécs
Annak külön örültem, hogy a MAFC elleni fináléban sikerült a legjobb teljesítményemet nyújtani az országos döntőben. A korábbi meccseken nem igazán ment úgy a játék, ahogy szerettem volna,

de próbáltam végig ugyanúgy koncentráltnak maradni azokon a mérkőzéseken is, és például a védekezésemmel segíteni a csapatot. Majd a döntőben pedig végül jól kijött a lépés. Természetesen, nagyon örültem neki, hogy én kaphattam meg az MVP-címet, de a csapatunkból rajtam kívül akár más is megérdemelhette volna a díjat, többen is kifejezetten jól játszottak a döntőben, szintén sokat tettek hozzá a győzelemhez, és akkor se lettem volna szomorú, ha a többiek közül kapja meg valaki."

(Kiemelt képen: Fekete Ádám (feketében, balra) Forrás: NKA Pécs)