UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2023-06-02 11:12

Az UVSE fiú gyermekcsapata elbírta az esélyesség terhét

Az UVSE fiú gyermekcsapatát irányító Korényi Balázs büszke tanítványaira, akik magabiztosan nyerték meg korosztályuk bajnokságát.

Ahogyan a lányok mezőnyében, úgy a fiúk között is az UVSE nyerte a gyermek vízilabda-bajnokság nyolcas döntőjét. A 2008-ban vagy később született fiúpólósok bajnoki fináléját a Népligetben rendezték, és az aranyért zajló összecsapáson a margitszigeti lilák 13–7-re győzték le a KSI-t.

Az évadban csupán egyetlen vereséget elszenvedő UVSE edzője, Korényi Balázs a hazai vízilabda-szövetség honlapjának adott interjújában elmondta, hogy leginkább azért büszke tanítványaira, mert elbírták az esélyesség terhét.

Korényi Balázs remek gyermekcsapatot irányít az UVSE-ben Forrás: UVSE

„Nincs még rutinjuk a srácoknak, hogy érvényesítsék a papírformát, ráadásul az ellenfelek is jó erőkből állnak, ezért is ér és jelent sokat számomra ez a bajnoki cím – kezdte a tréner a waterpolo.hu-nak. – Nagyon érett játékot mutattak az elődöntőben és a fináléban is, tényleg minden elismerést megérdemelnek a fiúk. Nyolc-kilenc játékos is van, akik már az eggyel idősebb korosztály küzdelmeit is megnyerték tavaly, az akkori döntő után sejthető volt, hogy kiemelkedően erős csapatunk lesz idén a mezőnyhöz képest. Összességében tehát maximálisan elégedett vagyok a teljesítményükkel, de – bár lehet, hogy most sokan csodálkozva kapják fel a fejüket – számomra nem ez a legfontosabb. Ennél is többet jelent, hogy a szülők, iskolai tanárok, edzők alkotta triumvirátus tisztességes, jóravaló embereket faragjon belőlük. Már most meg kell tanulniuk azokat a társadalmi normatívákat, azokat az uszodai illemszabályokat, amelyek nélkül csak másodlagos a sportteljesítményük.”

(Kiemelt képen: az UVSE bajnokcsapata a gyermekkorosztályban Forrás: waterpolo.hu)