UtánpótlásSport
2024. május 2.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2023-10-19 10:46

Együttműködést kötött a soproni és a kecskeméti akadémia

A Soproni Darazsak Sportakadémia és a kecskeméti Mercedes-Benz gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia együttműködési szerződést írt alá.

A két klub között már korábban megindult közös munkát most hivatalos formában is rögzítették a felek. A megállapodást a Darazsak Sportakadémia Kft. ügyvezetője, Molnár Balázs, illetve a Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft. ügyvezetője, Ivkovicsné Béres Tímea írta alá a Sopron Basket ügyvezetője, Török Zoltán, a Soproni Darazsak Sportakadémia szakmai-igazgatója, Czukorné Hollós Anna, és Sopron alpolgármestere, dr. Csiszár Szabolcs jelenlétében.

Korábban az együttműködés mentén érkezett Kecskemétről Sopronba elsőként Molnár Eliza, majd idén nyáron Sinka-Pálinkás Szofi, Gergő Janka és Lengyel Anna. Szervezés alatt áll egy közös szakmai utazás is, melynek értelmében a két klub januárban közös csapatot kiállítva utazik Franciaországba, az egyik helyi régiós akadémiára.

„Reményeink szerint a mindkét fél számára gyümölcsöző kapcsolatnak köszönhetően – a már nálunk pattogtató fiatalokat követve – a jövőben további kecskeméti nevelésű tehetségeket üdvözölhetünk majd sportakadémiánk és felnőttcsapatunk, a Sopron Basket kötelékében!" – írja közleményében a Soproni Darazsak Sportakadémia.

(Kiemelt képet készítette: Tóth Zsombor/Soproni Darazsak Sportakadémia)