UtánpótlásSport
2024. május 2.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Atlétika

2023-11-22 09:12

Körmendy Katalin két tanítványát is az év legjobbjának választották

A MATE-GEAC edzőjének, Körmendy Katalinnak két tanítványa, Kriszt Sarolta és Sulyán Alexa is átvehette az év atlétájának járó elismerést a korosztályában.

Már az is nagy elismerése az edzői munkának, ha valakinek az egyik tanítványát az év legjobbjának választja a sportági szövetség. A MATE-GEAC-ban tevékenykedő Körmendy Katalinnak azonban dupla visszajelzés járt, hiszen mindjárt két versenyzője vehetett át kitüntetést a Magyar Atlétikai Szövetség hagyományos év végi gáláján.

Kriszt Sarolta az U18-as, Sulyán Alexa pedig az U20-asok között lett az év leányatlétája.
Kriszt Sarolta hétpróbában EYOF-ot nyert az idén Fotó: Szalmás Péter/MOBMédia

A reménységek rászolgáltak a díjra. A dobószámokban Máté Alpár által edzett Kriszt Sarolta többek között hétpróbában korosztályos országos csúccsal megnyerte a maribori Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált (EYOF), 100 és 400 méteres gátfutásban is U18-as itthoni rekordot ért el. Sulyán Alexa 200 méteren U20-as Eb-ezüstöt érdemelt ki és a korosztályában hazai csúcstartó lett. Mindkét ígéret tagja volt a budapesti atlétikai világbajnokságon résztvevő magyar keretnek, Alexa 200 méteren lehetőséghez is jutott.

„Büszke vagyok a lányokra, az elismerések megtisztelőek, az én, valamint az egyesületünk munkájáról is jóleső visszajelzés  – mondja Körmendy Katalin. – Számomra az egyik legfontosabb, hogy amennyire lehet, sérülésmentesen dolgozzunk, hangsúlyt fektetve a megelőzésre, gyógytornára.

Nem vagyok eredményorientált, nem mindenáron akarom a sikert.

Szeretek csapatban dolgozni, mert a fiatalok számára nagyon fontos a közösség ereje.”

Sulyán Alexa U20-as Eb-ezüstérmes lett az idén 200 m-en Forrás: MASZ

A tréner a tanítványai idei teljesítményéről elmondta, hogy:

„Saci EYOF-győzelmében bíztunk, bár nem volt könnyű dolga. Viszont a 400-as ideje számomra is meglepetés volt, így az is, hogy a váltóban első számú tartalékként vett részt a világbajnokságon. A 400 gátra pedig egyáltalán nem készültünk, csak ha van rá lehetőség, szeretünk kicsit kiszakadni a mókuskerékből, és más számokban is versenyezni. Alexa nagyon motivált és fejben is érettebb lett. A kiugró eredményei elsősorban az erősítő munkájának köszönhetőek. Országos csúccsal nem kalkuláltam, de azzal igen, hogy az idén látványos lesz az előre lépése.

Igyekszem felnőni a feladathoz, fejleszteni magamat, tanulni, fejlődni a gyerekekkel.

Idén ősztől csatlakozott a csapatomhoz jó néhány topatléta is, úgyhogy mondhatom, hogy ebben az évben szintet léptem edzőként.”

(Kiemelt képünkön balról: Máté Alpár, Sulyán Alexa, Kriszt Sarolta, Körmendy Katalin Forrás: MASZ)