UtánpótlásSport
2024. május 5.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2023-12-13 15:46

Az NKA Pécs U14-es fiúcsapata kikapott, de hasznos meccset játszott a Bayern Münchennel az EYBL-ben

A rangos nemzetközi korosztályos sorozat, a European Youth Basketball League legutóbbi fordulójában az NKA Pécs U14-es fiú kosárlabdacsapata hazai pályán három magabiztos győzelem mellett egy vereséggel zárt, utóbbit pedig a német elitklubtól, a Bayern Münchentől szenvedte el.

Az U14-es fiú kosarasok aktuális EYBL-fordulóját múlt héten rendezték meg a pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémián. A mezőnyt kilenc csapat alkotta: az NKA Pécs mellett ott volt a Soproni Sportiskola, a német Bayern München, a szlovák Biosaurus BA Komárno, a spanyol C.D. Magec Tías, a lengyel Energa GAK Gdynia, a szerb KK Beko, a horvát KK Kastav és a cseh USK Praha – számolt be honlapján az NKA Pécs.

A házigazda mecsekiek négy hasznos mérkőzést játszottak a négy nap alatt. Nyitányként rögtön a német sztárklub, a Bayern München együttese volt az ellenfél, és rögtön kiderült, hogy a bajorok bivalyerősek ebben a korosztályban: a hasznos, kemény meccsen vereséget szenvedtek Moosz Milán tanítványai. A további három meccset azonban megnyerték, kétvállra fektették a Gdyniát, a Prágát és a Kastavot is.

„Szeretném kiemelni azt a munkát, amit az edzőpárosunk végzett, illetve szeretném megdicsérni a gyerekek hozzáállását és mutatott teljesítményét. Látszik az a befektetett munka, amit napról napra megtesznek – értékelte a tornán látottakat az NKA Pécs sportigazgatója, Zalay Zoltán. – Évek óta részt veszünk ebben a versenysorozatban, és annak idején nagy dolog volt, ha egy-egy meccset meg tudtunk nyerni.

Most már természetesnek vesszük, hogy a környező országokból érkező csapatokkal nemcsak felvesszük a versenyt, hanem rendszeresen le is győzzük őket.

Eljutottunk arra a szintre, hogy elsősorban az EYBL-sorozat második része érdekel minket, amikor a kiemelt csapatokkal tudunk versenyezni.

Nyugodtan mondhatom,

a Bayern München is azért nevez ebbe ide, mert többek között látja akadémiánkat is az indulók névsorában.

Nekik is nagy szükségük van az olyan erős, kemény meccsekre, amilyet ellenünk játszhatnak. Számunkra ezen a mérkőzésen az volt a tanulság, hogy technikailag, taktikailag, fizikálisan felvettük a versenyt, de az alkat, a kiválasztás az náluk jobb. Tehát nekünk is arra kell törekednünk, hogy a sportághoz leginkább passzoló alkatú srácokat megtaláljuk."

Egyéni elismerések: az All Star-ötösbe bekerült Szabó-Haklits Márk és Halász Olivér, csapatunk legjobbja Hart Hunor lett.
Eredmények: NKA Pécs–USK Praha 90–57, NKA Pécs–Energa GAK Gdynia 114–53, Kastav–NKA Pécs 60–99, Bayern München–NKA Pécs 84–63.

(Kiemelt kép forrása: NKA Pécs)