UtánpótlásSport
2024. május 4.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2024-01-03 17:59

Géringer Gergő gyorsan felvette a ritmust az NB I/A-csoportban

A sérülések miatt a 18 éves Géringer Gergő az elmúlt hetekben egyre több lehetőséget kap az Atomerőmű SE felnőttélvonalbeli kosárlabdacsapatában, és a paksi fiatal pedig igyekszik jó játékkal meghálálni a bizalmat.

Nemrégiben összegyűjtöttük, hogy kik teljesítettek a legjobban az ősszel az utánpótláskorú (U20-as) kosarasok közül a férfi NB I/A-csoportban. Az ötös toplistánkon legfiatalabbként a 2005-ös születésű Géringer Gergő kapott helyet a harmadik helyen, miután az Atomerőmű SE együttesében több alkalommal is jó teljesítménnyel vétette észre magát. A paksiak ígéretes bedobója az első hét fordulóban egyetlen egyszer sem lépett pályára, november közepe óta viszont minden találkozón szerepet kapott, és hozzávetőleg 15 játékpercet átlagol meccsenként, ez idő alatt pedig 4,4 pontot, 2,6 lepattanót és 5,9-es VAL-mutatót tesz bele a közösbe.

„Az ősszel sok sérülés sújtotta a csapatunkat, így a helyzet úgy hozta, hogy a fiatalok jobban előtérbe kerültek, ezáltal én is megkaptam a sanszot a bizonyításra, és úgy érzem, az eddigiekben többnyire élni is tudtam az adódó lehetőséggel.

Fiatal játékosként az a legfontosabb: ha pályára küldenek, meg kell ragadni az esélyt, és minden momentumot ki kell használni, hogy utána újra kiérdemeld a játékperceket.

Az elmúlt hetekben már egyre magabiztosabban mozgok a pályán, ami annak is köszönhető, hogy érzem Sebastjan Krasovec vezetőedző bizalmát. Azon vagyok, hogy minden meccsen tudásom legjavát nyújtsam, és győzelemhez segítsem a csapatot. Az a célom, hogy a tavaszi szezonban stabilizáljam a helyem a csapatban, és lehetőleg egyre nagyobb szerepet vívjak ki magamnak" – mondta Géringer az Utánpótlássportnak.

Géringer Gergő Forrás: ASE

A meccsenkénti 4,4-es pontátlaga és az 5,9-es teljesítménye is a legjobb az U20-asok közül a felnőtt első osztályban. A Szedeák ellen nyújtotta a legjobb produkcióját: 10 ponttal (közte két triplával), 6 lepattanóval, 3 gólpasszal és 1 szerzett labdával járult hozzá a paksiak sikeréhez.

„Egyértelműen ez volt a legjobb meccsem az ősszel. Majdnem huszonöt percet tölthettem a pályán a Szeged ellen,

ráadásul fontos pillanatokban találtam be, és végül nyertünk is,

szóval tényleg minden szempontból emlékezetesre sikerült az a mérkőzés. Bízom benne, hogy a jövőben még több ilyet lesz alkalmam átélni. "

(Kiemelt kép forrása: ASE)