UtánpótlásSport
2024. május 5.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2024-01-09 18:58

A Fenerbahce és a Galatasaray csapatát is legyőzték az NKA Pécs junior leányai

Az NKA Pécs U18-as leány kosárlabdacsapata a Fenerbahce és a Galatasaray korosztályos együttesét is legyőzte az Isztambulban megrendezett nemzetközi felkészülési tornán.

Bravúros sikert aratott a pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémia U18-as leánycsapata a január elején Isztambulban megrendezett nemzetközi felkészülési tornán, amely során

Alper Koc mecseki tanítványai nagyot küzdve, harcos kosárlabdát játszva győzték le a két török élklub, a Galatasaray és a Fenerbahce korosztályos gárdáit,

valamint a Fenerbahce másodosztályú felnőttegyüttesével szemben is helytálltak – számolt be a ratgeberakademia.hu.

A Fenerbahcéval kötött együttműködési megállapodás első lépcsőfokaként megrendezett háromnapos esemény nemcsak az eredmény, hanem a tapasztalatok, az élmények szempontjából is nagyszerűen sikerült az NKA Pécs fiataljainak, hiszen a mérkőzések mellett lehetőségük volt a lányoknak az Euroliga-címvédő Fenerbahce felnőttcsapatának tagjaival találkozni.

„Nagyon fontos tornát játszottunk Törökországban. Két európai topklub – amelyből az egyik éppen az Euroliga címvédője – utánpótláscsapatát sikerült legyőznünk.

A jó eredmények mellett nagyon örültem annak, ahogyan a játékosaim harcoltak, vetődtek a labdákért, mindenki hozzátett a csapatteljesítményhez.

Természetesen, még sokat kell fejlődnünk minden szinten, de ez a torna nagyon jó viszonyítási pontot jelentett a szezon közepén, megmutatta nekünk, hogy jó irányban haladunk. Köszönjük a Fenerbahce és a Galatasaray klubjának a szervezést és a fogadtatást!" – mondta Alper Koc, a pécsi junior lányok török vezetőedzője.

Eredmények:
Galatasaray U18–NKA Pécs U18 53–60
Fenerbahce U18–NKA Pécs U18 49–60
Fenerbahce felnőtt B-csapat–NKA Pécs U18 69–57

(Kiemelt képen: az NKA Pécs és a Fenerbahce U18-as leánycsapata Forrás: NKA Pécs)