UtánpótlásSport
2024. május 2.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Öttusa

2024-03-08 19:53

Bauer Blanka ezúttal nem jutott tovább Kairóban

Bár a 18 éves Bauer Blanka a legjobban lőtt és futott az öttusázók kairói felnőtt-vk-versenyének női selejtezőjében, ezúttal nem jutott tovább a csoportjából.

Nyolc magyar indult az öttusázók világkupa-sorozatának első, kairói versenyén, köztük a 18 éves Bauer Blanka.

Az UTE reménysége ezúttal nem jutott tovább a selejtezőcsoportjából, mert a vívást az egyik legrosszabb mutatóval zárta, és a folytatásban már nem sikerült csodát tennie. Pedig Blanka

a kombinált számban megint kiemelkedett a felnőttek között,

és az igen népes, 83 fős, három csoportra osztott női mezőnyben a legjobb, 11:21.99 perces eredménnyel végzett. (Persze, a selejtező utolsó számában nem mindenkinek kellett megszakadnia a továbbjutásért.)

Bauer Blankának Kairóban nem igazán ment a páston Forrás: MÖSZ

A Bátonyi Balázs által edzett ígéret tavaly gyakori résztvevője volt a felnőtt-világkupaversenyek döntőinek: a kairói, a budapesti, majd a szófiai megméretésen is ott volt a legjobb 18 között, majd szerepelt a bath-i felnőtt-világbajnokságon is, melyen csapatban Gulyás Michelle-lel és Barta Lucával bronzérmet érdemelt ki. Egyéniben a legjobb magyarként a 16. helyen zárt, nem mellesleg a vb elődöntőjében 10:38.08 perces világcsúcsot állított fel a kombinált versenyszámban, azaz a négy lövészettel megszakított 5x600 méteres futásban.

Az ambiciózus öttusázó az évad eleján úgy fogalmazott portálunknak, hogy:

„Szeretnék ott lenni a párizsi olimpiai játékokon, ezért ennek mindent alárendelve végzem a munkát. A kombinált szeretném stabilan tartani a jó eredményt, viszont lovaglásban és vívásban folyamatos gyakorlásra van szükségem. Bár az idén már junior vagyok, nem tervezek elindulni a korosztályos versenyeken, az olimpiai kvalifikáció lebeg a szemem előtt.”

A vk-n egyébként négy magyarnak szoríthatunk döntőben a nők között Gulyás Michelle, a fárfiak viadalán Bőhm Csaba, Bereczki Richárd és Szép Balázs finalista.

(Kiemelt képünkön: Bauer Blanka Fotó: Buza Virág/MÖSZ)