UtánpótlásSport
2024. május 4.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Öttusa

2024-04-20 17:49

Bauer Blanka 11. lett az ankarai felnőtt-vk-versenyen

A 18 éves Bauer Blanka a 11. helyen végzett az öttusázók ankarai világkupaversenyén.

A szabályok szerint a fináléba jutó versenyzők az elődöntős körvívás során elért eredményeiket viszik magukkal tovább – a törökországi Ankarában rendezett öttusa-világkupaversenyen egyedüli magyarként a legjobb 18-ba jutó Bauer Blanka esetében ez 13 győzelmet és 22 vereséget jelentett, mely a szombat délelőtti döntő kezdete előtt a 17. helyre sorolta – írja az NSO

A hibátlan lovaglást nagy mosoly követte, és bár a bónusz vívásnál – az elődöntőhöz hasonlóan – pont nélkül maradt, a 200 méteres úszásnál elért 2:17.87-es idő a hatodik legjobbnak számított összesítésben. Mindezzel fellépett három helyet a 14.-re, ám egy percen kívüli hátrányból kezdhette meg a kombinált számot – azonban ismételten stabilan teljesítette a laser runt, kevés időt töltött a lőállásban, és hármat előzve a 11. pozícióban ért célba.

Az UTE-t erősítő 18 éves Bauer Blankának ez volt a hatodik világkupaversenye, beleértve a tavaly júniusi ankarai világkupadöntőt, és negyedik alkalommal jutott be a fináléba.

Eddigi legjobbja egy 15. hely volt Budapesten 2023 áprilisában, ezt sikerült felülmúlnia.

„Kiválóan oldotta meg Blanka a lovaglópályát, talán először lovagolt ilyen jól felnőttversenyei során – számolt be az NSO-nak Martinek János szövetségi kapitány. – Úszásban is erősen teljesített, a kombinált számban pedig hozta a formáját. A nap elején nem vártunk ennyit a versenyétől, azt gondolom, a legjobbat hozta ki ebből a helyzetből, elérve eddigi legerősebb eredményét világkupa-viadalokon.”

(Kiemelt képünkön: Bauer Blanka Fotó: Martinek János)