UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2022-12-14 09:15

Takács Zsolttal az élen menetel a Falco Szombathely U20-as csapata

A legutóbbi tíz meccséből kilencet is megnyert a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely együttese, ezzel jelenleg a második az U20-as férfi kosárlabda-bajnokságban. A csapat legjobbját, Takács Zsoltot kérdeztük a sikerszéria hátteréről.

Október elején nem indult jól a bajnokság a Falco Szombathely U20-as férfi kosárlabcsapatának, ugyanis a tavalyi ezüstérmes – a tabellát 11 forduló után pillanatnyilag is vezető – Budapesti Honvéd otthonában kezdődött az új évad a sárga-feketéknek. Svajda Gábor tanítványai szoros meccsen, 80–74-re kikaptak a Ludovika Arénában. A nyitó vereség után viszont remek formában folytatták, és az azóta lejátszott tíz találkozójukból kilencet is megnyertek, csupán Kecskeméten maradtak alul. A közvetlen riválisok közül a Szolnokot, a Sopront, a DEAC-ot és a Kaposvárt is megverték, így 9/2-es mérleggel jelenleg a második helyen állnak. A szombathelyiek legeredményesebbjeként Takács Zsolt 14,5 pontot átlagol, valamint 7,2 lepattanót, 1,5 szerzett labdát és 2,2 gólpasszt is jegyez meccsenként. A 22,4-es VAL-mutatójával a nyolcadik legjobb a korosztályában.

„A Honvéd elleni bajnoki rajtra még nem álltunk készen teljesen, mert bár sokat dolgoztunk a nyáron, ez a munka – a meccsrutin hiányában – az első bajnokira még nem érett be igazán. Majd fordulóról fordulóra egyre jobban összecsiszolódottunk, ezzel párhuzamosan pedig jöttek a sikerek is – nyilatkozta a korosztályos válogatott Takács az Utánpótlássportnak. – A tavasszal bronzérmet szerző csapatunk magja idénre is megmaradt, szerencsére kevesen öregedtek ki vagy távoztak a keretből, és minimális változások miatt a többi csapathoz képest sokkal inkább tudunk támaszkodni a tavaly már jól működő dolgokra. Ennek fényében és a mostani remek forma láttán ezúttal

nem is lehet más a célunk, mint a bajnoki cím.

Természetesen, hosszú út vezet még odáig, reméljük, a sérülések is elkerülnek minket, de mindent megteszünk érte."

Kiemelt képünkön: Takács Zsolt (sárgában) / Forrás: Falco Szombathely