UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2023-05-15 09:02

A Csata DSE juniorjai megnyerték a felnőttmásodosztályt

A vasárnapi győzelmével – a szinte kizárólag juniorkorúakkal felálló – Csata DSE szerezte meg az aranyérmet és védte meg bajnoki címét a női kosárlabda NB I/B-ben. A rájátszást a csapat legeredményesebbjeként záró, 17 éves Gábor Lilit kérdeztük a siker után.

Amint arról nemrégiben írtunk, a Csata DSE junior leány kosarasai két fronton is hengerelnek, és egy héten belül akár két aranyérmet gyűjthetnek be a felnőtt másodvonalban, illetve az U18-asok mezőnyében. Előbbit, vagyis az NB I/B-s bajnokság megnyerését vasárnap pedig abszolválták is Mányoky Fanni tanítványai, miután a záró fordulóban hazai pályán 72–46-ra legyőzték a MAFC-ot, így a Csata – szinte kizárólag utánpótláskorúakkal felálló – csapata megvédte címét. A rájátszásban 16,1 pontot átlagoló Gábor Lili – aki a bajnokcsapat legjobb pontszerzője volt, illetve a második az NB I/B teljes mezőnyében – így értékelt a diadalt követően.

„Nagyon felkészítettük magunkat minden szempontból, hogy ezen az utolsó meccsen dől a bajnoki cím sorsa, és mindenképpen le kell győznünk a MAFC-ot, hiszen ha kikapunk, az MTK-TFSE szerzi meg az aranyérmet.

Éppen ezért mindenki extra izgatottsággal, bizonyítási vággyal várta ezt a meccset, úgy álltunk hozzá, mintha tényleg döntőt játszanánk

– mondta Gábor Lili az Utánpótlássportnak. – Végül ahogyan az egész évadban, most is igazi nagybetűs csapatként győztünk, és szereztük meg az aranyérmet. Nagyon örülök, hogy mindenki pályára lépett tőlünk, és mindenki hozzátett a sikerhez.

Ez az, ami igazán jellemzi a csapatunkat, nincs egyetlen húzóemberünk, hanem szinte mindig más lép elő vezéregyéniséggé.
Gábor Lili Forrás: BEAC-Újbuda

A Csatának ugyanakkor nem indult jól a rájátszás: hazai vereséggel kezdett az MTK-TFSE ellen, amelyért aztán a Városmajorban sikerült visszavágni, közel húszpontos hátrányból fordítva, valamint a MAFC-ot is hasonló körülmények között múlta felül idegenben.

A vereség után újra és újra bebizonyíttuk, hogy milyen győzni akarás rejlik bennünk, és a remek csapatmunka mellett végül ennek is köszönhetően tudtuk megnyerni a bajnokságot.

Gábor Liliék péntektől már a Csata utcában, vagyis a hazai pályán rendezendő junior országos döntőben folytathatják a sikersorozatot, és a felnőttmásodosztály után az U18-as bajnokságban is címet védhetnek, ezzel otthon tartva a trófeát.

„Egyfajta főpróbaként fogtuk fel a MAFC elleni meccset, hiszen a csapat zömét a juniorok alkotják, és az országos döntőben is itthon játszhatunk. Bízunk benne, hogy a következő hét vége is hasonlóan jól sikerül majd."

(Kiemelt képet készítette: Solymosi Noémi/Csata DSE)